Bejelentés

Hozzájárulás nélkül hozzáférhetővé tett tartalom

Olyan esetekben válassza ezt a kategóriát, amikor az Ön hozzájárulása, engedélye nélkül tettek az interneten hozzáférhetővé Önnel, vagy gyermekével kapcsolatos fénykép-, video-, hangfelvételt, vagy egyéb személyes adatot. Szerzői jogsértéssel kapcsolatos panaszokat az Internet Hotline nem vizsgál. Bejelentek!

Pedofil tartalom

Pedofil tartalomnak minősül a 18. életévét még be nem töltött személyt olyan helyzetben, pózban ábrázoló felvétel (fénykép, videofelvétel), amely Ön szerint alkalmas lehet másban a nemi vágy felkeltésére. Bejelentek!

Zaklatás

Olyan esetekben válassza ezt a kategóriát, ha Ön vagy gyermeke zaklatásnak esett áldozatul az interneten keresztül. Zaklatásnak minősül, ha Önt vagy gyermekét rendszeresen, erőszakosan háborgatják, megfélemlítik, magánéletébe beavatkoznak. Ez történhet akár e-mailen, valamelyik közösségi oldalon, csevegőszolgáltatáson keresztül. Itt jelentheti be az Önt vagy gyermekét ért szexuális jellegű megkereséseket, zaklatásokat is. Itt jelentse be az olyan, weboldalakon, fórumokon olvasható szöveges tartalmakat is, ahol kiskorúakra vonatkozóan szexuális jellegű megjegyzéseket, beszélgetést folytatnak, valamint azokat a felhívásokat, amiben kiskorúakat keresnek szexuális együttlétre. Bejelentek!

Rasszista, idegengyűlöletre uszító tartalom

Itt jelenthetőek be az olyan weboldalon és e-mailen keresztül elérhetővé tett tartalmak, amelyek valamely vallással, felekezettel, népcsoporttal kapcsolatos uszító, sértő tartalmat jelenítenek meg. Ezt a kategóriát válassza ki abban az esetben is, ha a bejelentett oldalon tiltott önkényuralmi jelképeket szerepeltetnek. Bejelentek!

Erőszakos tartalmat megjelenítő tartalom

Itt van lehetősége bejelenteni azokat a weboldalakat, ahol erőszakos, durva, megbotránkoztató felvételeket tesznek hozzáférhetővé, elérhetővé. Ilyen erőszakos tartalom pl. az állatkínzás, valamint minden olyan tartalom, amelyről nem határozható meg egyértelműen, hogy a pedofília vagy a rasszizmus, idegengyűlölet kategóriákba esik. Bejelentek!

Drogfogyasztásra csábító tartalom

Itt jelenthetőek be azok a weboldalakon, csevegőszolgáltatáson vagy e-mailen keresztül történő felhívások, ahol Ön szerint kábítószer fogyasztására csábítás, kábítószer kínálása, kereskedelme történik, illetve ilyen jellegű felhívás olvasható. Bejelentek!

Terrorcselekményre felhívó, terrorizmust népszerűsítő, elősegítő tartalom

Itt jelenthetőek be azok a weboldalakon, csevegőszolgáltatáson vagy e-mailben megjelenő tartalmak, amelyekben Ön szerint terrorcselekményre felhívó, terrorizmust népszerűsítő, elősegítő tartalmak jelennek meg. Bejelentek!

Adathalász honlapok, vírusokkal, kém- és féregprogramokkal fertőzött tartalmak

Felhívjuk figyelmét, hogy „spamet”, azaz kéretlen elektronikus hirdetést az NMHH ezen, kéretlen elektronikus hirdetés bejelentésére szolgáló űrlapján jelenthet be, további információkat a kéretlen elektronikus hirdetésről és az eljárásról itt olvashat. E kategóriában azok a weboldalak jelenthetőek be, amelyeket vélhetően azért üzemeltetnek, hogy a felhasználóktól személyes adatokat gyűjtsenek, majd azokat visszaélésszerűen használják, illetve az olyan tartalmak, amelyek vírusokkal, kém- és féregprogramokkal fertőzött tartalmak terjedését teszik lehetővé. Bejelentek!

Egyéb, a kiskorúakra veszélyes tartalom

Ezt a kategóriát használja, ha olyan internetes tartalmat szeretne bejelenteni, amely Ön szerint káros lehet a kiskorúak fejlődésére és nem sorolható be a többi bejelentési kategóriába. Bejelentek!