2012. július 6. - 15 év börtön pedofil felvételek készítéséért

2011 novemberében a los angelesi rendőrség a Gyermekáldozat Azonosítási Program (CVIP - Child Victim Identification Program) csapatának közreműködésével vizsgálatot indított az Eltűnt és Kizsákmányolt Gyermekek Nemzeti Központja felé (NCMEC - National Center for Missing and Exploited Children)bejelentett, egy azonosíthatatlan lánygyermeket ábrázoló, pedofil tartalmú felvételek ügyében. A szexuális zaklatást megjelenítő felvételeken egy felnőtt férfi is kivehető volt. A felvételek további vizsgálata alapján megállapították, hogy a felvételek az Egyesült Királyság egy konkrét területén készültek.

A Gyermekáldozat Azonosítási Program munkatársai felvették a kapcsolatot az Egyesült Királyságban üzemelő Kizsákmányolás elleni és Online Gyermekvédelmi Központtal (CEOP - Child Exploitation and Online Protection Centre). A Központ munkatársai felkeresték a helyi iskolákat, egészségügyi intézményeket, szociális szolgálatokat és más szervezeteket annak érdekében, hogy az áldozatot minél hamarabb azonosítani tudják. A gyermeket végül egy iskola személyzete ismerte fel.

Végül egy közösségi oldali nyílt forráskódú keresés alapján sikerült a gyanúsítottat a képmása alapján beazonosítani. Helyi rendőrök és szociális munkások felkeresték és meghallgatták a gyermeket. A gyermek nem tett arra vonatkozó nyilatkozatot, hogy áldozat lenne, habár másik három gyermeket nevezett meg, akik szintén a gyanúsított áldozatai lehettek. A másik három gyermeket is meghallgatták, de ők sem nyilatkoztak arról, hogy a gyanúsított áldozatai lettek volna.

A bűnüldöző szerveknek továbbított információk alapján, a munkahelyén letartóztatták a gyermek 51 éves édesapját, azonban az apa a meghallgatása során nem tett vallomást. A gyanúsított laptopjának vizsgálatakor a lányát ábrázoló pedofil felvételek kerültek elő. A gyanúsítottat még aznap őrizetbe vették és vádat emeltek ellene.

A férfit 2012 áprilisában ítélték el kiskorú bántalmazásáért és gyermekpornográf felvételek terjesztéséért 15 évre. Annak ellenére, hogy a gyanúsítottat elítélték, a bűnüldözésnek még mindig akad tennivalója az ügyben.

A Kizsákmányolás elleni és Online Gyermekvédelmi Központ felkutatta azoknak a személyeknek az e-mailcímeit, akik részére a gyanúsított a pedofil képeket értékesítette. A Központ a jövőben kitartóan fog dolgozni ezeknek a lenyomozásán, annak érdekében, hogy még több áldozatot sikerüljön azonosítani.

Forrás

feljelentés rendőrség pedofília